Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så var då maj här igen - årets vackraste men brådaste månad


Bråda maj välkommen


Maj - du sköna men stressiga tid
då det inte råder någon frid

För allt slår ut i naturen
och alla har brått - såväl mänskor som djuren

Och allt ska ju hända och allt ska ju göras
då fåglarna kvittrar och göken kan höras

Att bara tänka på allt gör mig trött
Ta bara trädgårn - den måste bli skött

Mycket ska köpas, plantor, gödsel och jord
Men ogräset kommer gratis, i en stor hord

Och båten sedan, som ska tvättas och vaxas
och upp på trailern och i vattnet baxas

Trädgårdsmöblerna ska också ställas ut
- Allt jobb tar visst aldrig slut

Och alla man känner verkar just nu fylla år
Så presenter ska köpas och man på uppvaktning går

Till råga på allt är det jippon, utflykter och fester
Allt ska ske innan skolan slutar och folk får semester

Ja maj, du är jobbig men skön
stressig men grön

Så jag sällar mig till hyllningskörens skara

och utropar: Välkommen skall du vara!




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 585 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-01 09:39



Bookmark and Share


  UllaBritta
Jag håller med om allt du skriver. Det går så fort, och jag hade bestämt mig att nu i år skall jag minsann hänga med och åtminstone se björken slå ut. Men icke, när jag vaknade på morgonen var det hänt. Så jag hann inte med björken, men allt det andra som du så vackert poesierade (nytt ord) hinner jag förhoppningsvis med.
Tack för den finaste Majdikt jag läst.
2009-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP