Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappershantering = med ångest och oro



Idag har min hjärna kokat över

Samtidigt som jag är spänd som en fiolsträng

Oron har gnagt i mig ordentligt för att jag skulle
får nått gjort

Med piskan jag tvinga mig att göra sånt som är
det jobbigaste jag vet

Fylla i papper till FK och samtidigt hålla isär alla saker
Att inte glömma nåt eller blanda ihop nått
Oron är stor att jag missat nåt
Eller formulerat mig på nått sätt fel

Det här jag gruvat mig för i många veckor nu varje gång
Och sätter käppar i mitt hjul och oron ångesten
tar över mig

Nu är det gjort det tog timmar att göra medans
hjärnan kokade och alla sinnen var på helspänn
min kropp på helspänn den med

Sitter här på kontorsstolen och inte kan lugna ner mig
spänd och övertänd av oron som mina tankar styr mig med en
hjärnhand

Den här helgen var ingen höjdare den heller
anspänningen alldeles för hög och tankarna
negativa och ångestfyllda av katastroftankar

Nu längtar jag efter en stor magnumglass att sätta
tänderna i för att döva mina spända sinnen

Frågan är om mn höft tillåter en kort promenad med kryckor
ca 150 meter bort till den lilla affären stoppar i mig
2 citodon igen och väntar en liten stund

Tror det är många tårar som jag sparat idag
som finns inom mig dom bara väntar på att
få läcka ut

Varför kan inte livet vara behagligt och skönt

Någongång




Fri vers av Fånga dagen
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-04 19:34



Bookmark and Share


  ¤Anne¤
nej det räcker inte med att oroa sig för att bli frisk längre utan oxå för FK kram på dig
2008-05-07

  Gunilla VIP
Du har gjort ett jättearbete!
Tillåt dig att vila i det!
Tillåt dig att vara urlakad
trött, missmodig....
Tillåt dig att vara stolt över dig själv!
Så fint skrivet om din stora pärs!
2008-05-04

  Dessie 35
såå där känner jag ofta kram
2008-05-04

  anits VIP
Förstår så väl din oro
över alla papper som
FK vill ha hoppas du fick
din magnum glass
ha det gott min vän
en stor kram
2008-05-04

  thyra
Jag förstår din oro med att få papperna iskrivna rätt och riktigt, för numera är sällan försäkringskassan förstående och behjälplig och på den sjukes sida. Tyvärr! Du är värd en magnumglass som belöning för ditt jobb idag så ät och njut :) Tack för dina tankar!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen