Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På begäran av peter l. Temat är att jag ska beskriva någon gång då jag var euforisk.


Med knullrufs i håret. Och lycka i blicken.

Jag satt på pendeltåget.
Fnittrade för mig själv.
Jag hade betalat 500 spänn för taxi under natten.
För att åka hem till honom.
Och försegla mitt öde.

Nu var jag på väg tillbaka till mig.
I starkt solljus.
Rufsigt hår efter nattens kåthet.
En maska som gått på mina nylonstrumpor.
Jag var uppenbart klädd i gårdagens kläder.

Men det spelade ingen roll.
Jag drack och åt av min medköpta frukost.
Kaffe, juice och ostmacka.
Och jag bara njöt.
Ingenting spelade roll alls.
För jag var kär.
Så in i helvetes förbannat jävla kär.

Jag tänkte på vad han hade sagt.
Och på vad han hade gjort.
Hur han hade smekt mig.
Hur han satt och tittade på mig en stund innan han gick till jobbet.
Bad mig stanna kvar och sova ut.

Hur hans vän hade ringt och frågat vad han gjorde.
Hur han då fortsatte att titta mig rakt i ögonen.
Medan han hade svarat vännen att han tittade på något vackert.
Inget mer hade han sagt. Bara det.
Och han vek aldrig blicken från mig.

Jag smälte.
Och jag kommer ihåg att jag hade känt mig.
Som den enda kvinnan i hela världen just då.
Hjärtat gjorde några extrahopp.
Och jag var så lycklig.
För att han pratade om mig.
Bara om mig.

Så därför brydde jag mig inte om hur jag såg ut.
Vad folk tänkte eller tyckte när de såg min blotta uppenbarelse.
Där på pendeltåget.
Den söndagen i mars.
I det starka solljuset.

Ingenting annat än vi två var viktiga just då.
Så jag brydde mig inte om att jag hade knullrufs i håret.
För jag hade nämligen lycka i blicken.
Och det var det enda som räknades.

Det var det enda som räknades.




Fri vers av Glittra G
Läst 346 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-05-05 00:58



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Den här texten är kanske din bästa.
2008-08-19

  aol
så härlig dikt om tillfredställelsens ljus
2008-08-04

  Lyckohäxan Enediel
Åååh vilket underbart sätt du förmedlar detta på...så mycket känsla och jag kan verkligen känna glädjen du så bra beskriver...!
2008-05-06

    Melona
en fin text med mycket känsla och härliga bilder

gillar allra bäst stycket där du beskriver hans blick och samtalet med hans vän

\"och han vek aldrig blicken från mig\"

applåderar
2008-05-05

  korpfjäder
Flyt i texten i sin genre.
2008-05-05

  Dr Jimmy Johansson The 777
Lyckliga gatan existerar trots allt.
( höll andan när jag läste texten...medvetet/omedvetet.)
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G