Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamsterns ljuva sorg



du är grå som molnens ängar
luften skakar vinter färger
hjulet är som rymdens krets,
med gnagartänder, med solens snö

du hoppar in till hjärnans värld
var världen är som död
men när du är på okänd hud
är trygghet nåt som blir ett bud

dna är skogens mini savann
som lungornas vind
ordet hamster förvandlas till en miniatyr
som attraherar monstermänniskor och lemur

i fängelset har du hamnat nu!




Fri vers av DÅRADSONS
Läst 752 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2008-05-09 17:36



Bookmark and Share


  Agnes B* Lörinczi
Vilken härlig dikt! Du lämnar mig helt mållös med denna makalösa text som svävar så lätt och språket är som mjuk lera i dina händer som du formar med bravur. Riktigt NICE!
2010-01-18

  Havsbris
håller med alla här ner!

Jag vet inte, så klart,
vad ska säga, är helt stum!!

en annan poet är född
och världen blev rikare...

grattis!!
2008-06-01

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet!
2008-06-01

  Annika Gustafsson
stora sköra ord, du är på en väg så vik inte av..resan är målet
2008-05-16

  isidore
Rimbaud vänder på sig i graven.

du är grå som molnens ängar
luften skakar vinter färger
hjulet är som rymdens krets,
med gnagartänder, med solens snö

Det är oerhört bra!

speciellt; luften skakar vinter färger
ren rytm, expressivt.
2008-05-12

  Mikael Lövkvist
En mycket intressant dikt som med kreativ intelligens och emotionell insikt bjuder in läsaren i hamsterns värld. Tack.
2008-05-11

  Rakel Lorner
Det är bra att du får läsaren att tänka ur hamsterns perspektiv! Det har jag inte gjort på länge! Välkommen!
2008-05-09

  Gunwale VIP
Fin inlevelse i hamsterns villkor... Jag ser det tankfulla barnet sitta där med hamstern i sina händer och funderar: Har hamstern en inre värld som kompenserar för buren? Är hjulet kanske verkligen en rymd... Ja, vi vet inte!
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

DÅRADSONS
DÅRADSONS