Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skelettskuggan

Skuggorna drar sig ner från himmelen.
Förmörkar själarna och cellernas atomer.
Drar sig in i vår död i vårt liv,
sakta stiger skuggorna på skelettkavajerna.
Blodiglar poppar ut ur sömniga meteorer.
Ögonen smälter till ögonsås.
Allt blir tyst i meningens vilja,
skapar en skräckfull lilja.

Världen är nu skelettskuggan!




Fri vers av DÅRADSONS
Läst 762 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2008-05-11 10:29



Bookmark and Share


  Anna Frölander
Det finns en känsla av ensamhet i din text. Ödslighet, undergång. En skugga som kommer och går, som antingen försvinner i och med ljuset eller smälter in i omgivningens dunkel. Som uppslukad. Men den finns där, lurpassar...
Jag tycker att du skriver jättebra, att du har ett starkt bildspråk och känsla för tempo. Skriv mer vet ja. Tycker mycket om titeln och ordet skelettkavajerna.
2009-05-25

  barfotafantomen
oj så kluven jag blev till den här texten. lite scientologi över den.

titeln är fruktansvärt snygg. första fem raderna lika så.

vet inte riktigt varför sista raden är med, gillar inte heller ordet ögonsås men det är mitt problem.

tackar som bara den för en läcker läsning iaf!
2009-05-24

  katt.inc
Du skriver mycket, mycket bra. Jag får en känsla av litenhet när jag läser, hur små vi människor egentligen är, att vi ingår i något mycket större. Det är en ödesmättad stämning här i din dikt och allt känns mycket tungt. Din dikt inger en känsla av hopplöshet som jag önskar att ingen skulle behöva uppleva men jag vet att den finns och du förmedlar denna känsla så bra, så bra.

Att göra konst, ex skriva poesi, av sina intryck är få förunnat men du äger verkligen den gåvan, du är mycket duktig och jag hoppas att du kan och vill fortsätta på den konstnärliga banan för du har en stor tallang. Tack för en fin och tänkvärd dikt.
2008-09-28

  Havsbris
Du är imponerande,
har jag redan sagt,
vilken begåvning lillen
vän,

du lekar med bilder, du har
en otrolig ordförråd och
fantastika metaforer som
blir utmärkta bra skriven
texter...

WOW! jag började med
14!! Men du, wow...
2008-06-01

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet min vän.
KRAM
2008-06-01

  isidore
Fan! Jag vill skriva såhär, försöker ofta, men jag tror inte jag är tillräckligt ung.
2008-05-12

  Violet Blue
Har du bitvis stavat fel medvetet?
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

DÅRADSONS
DÅRADSONS