Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm i solnedgången

Stockholm i solnedgången.
Ett glas mousserande i ena handen.
Med en jordgubbe i.

Jag i dimgrön sommarklänning.
Avslappnad.
Lugn.
Tillfreds.
Skrivandes i ett hörn på Eken bar.
Med en utsikt över Stockholm som gör mig andlös.
Det är så vackert så inga ord behövs.

Jag smuttar på vinet.
Väntar på mitt sällskap.
Studerar människorna i barmiljön.
Glada.
Förväntansfulla.

En skådespelare skymtar förbi i vimlet.
Vackra klänningar på färgstarka kvinnor.
En man som tittar på mig.
Kanske önskar han att mitt sällskap inte dyker upp.

Jag tittar ut över staden igen.
Över vattnet.
Solen är snart bara ett minne av gårdagen.
Färger täcker himlen.
Stockholm har aldrig varit vackrare.

Och medan träden och vattnet och blommorna.
Träder in i drömmarnas värld.
Så börjar min afton.
Jag reser mig upp och går.
I natt ska jag erövra staden.




Fri vers av Glittra G
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-11 15:11



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Sthlm.Sthlm.Sthlm.Sthlm.Sthlm i mitt hjärta.
2008-05-12

  korpfjäder
Du väcker goda stockholmssommarminnen...
2008-05-11

  Larz Gustafsson VIP
\"I natt är hela staden vår, bara för en kväll, bara för en kväll...Och i natt är det vi som tar över varenda gata i hela stan...\"
(Noice)

Det där låter ju som en fantastisk afton.
2008-05-11

  Tina-sol
Dimgrön....gillar ordet. Det ger liv åt hela dikten. Känns som sommar.
2008-05-11

  Ola Rydberg
Denna gillade jag verkligen
man ser bilderna framför sig

favoritrad

( Kanske önskar han att mitt sällskap inte dyker upp )
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G