Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt älskade gamla gökur vill inte längre vara med


MITT GAMLA GÖKUR

Mitt gamla gökur
som sitter på väggen i mitt kök
på väggen ut mot bersån
där har det suttit i snart tre år

Jag har försökt få i gång det
en liten stund tickar det på
sen vill det inte mer

Många har försökt hjälpa mig
satt tyngder på kottarna
vad har det hjälpt,allt möjligt
har gjorts för att sätta fart
på det,utan att lyckas

Mitt gamla gökur
sitter på väggen i mitt kök
på väggen ut mot bersån

Jag tror det inte trivs,
där det sitter på väggen
i mitt kök,på väggen ut
mot bersån

Innan jag flyttade hit
var det ett underbart gökur,
som jag älskade att lyssna till


Men en gång flyttades det
det var då det hände något
märligt,det slutade att ticka
det stannade

Jag drog upp det,det stannade
gång på gång ,samma sak

Gökuret flyttades tillbaka,till sin
gamla plats,helt plötsligt tickade
det på igen,som om inget hade
hänt

Mitt gamla gökur är nog sur på mig,
väggen det sitter på är nog alldeles
fel

Det längtar kanske tillbaka till huset,
och väggen där det tickade så vackert

anits 12 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-12 16:34



Bookmark and Share


  Maria T
Hoppas du hittar en plats till ditt gökur där det kan trivas
2008-05-12

  Sladjana Zubcevic
F I N T!
2008-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Det är därför jag vägrar att flytta!
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP