Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om jag hade knuffat en kille jag gillade

Varför kan det inte vara så enkelt som när man var barn.
Det här med kärlek.

När man gillade någon som liten.
Så brukade man börja bråka med den personen.
Jag brukade knuffas.
Och ibland till och med slå lite.
På pojken jag gillade.
Bara för att få lite uppmärksamhet.

Jag brukade få en knuff tillbaka.
Eller så kanske han snodde min mössa.
Drog mig i håret.
Eller kallade mig för något namn som jag avskydde.

Och efter det var det klart.
Efter dessa handlingar var det uppenbart att kärlek rådde.
Inga ord behövdes.

Idag däremot är det lite svårare.
Jag menar vad skulle hända om jag knuffade.
En kille jag gillade.

Han skulle säkert ramla.
Halka på någon isfläck och slå sig fördärvad.
Och sen skulle han bli jättearg på mig och skrika.
”Vad fan håller du på med din jävla idiot!!!
Knuffar du mig?! Är du inte riktigt klok människa?!
Jag måste anmäla dig, jag hade ju kunnat dö. Och min
knäskada blev verkligen inte bättre av det här ska du veta!”

Och jag hade stått där lite skamsen.
Stirrat ner i marken.
Sparkat med ena foten lite i gruset och sagt.
”Äh jag ville bara visa att jag gillade dig ju …”

Killen hade antagligen skakat på huvudet.
Haltat iväg och muttrat om att jag var en galen kvinna.
Och jag hade aldrig sett röken av honom igen.

Varför kan det inte var lika lätt som när man var barn.
Det här med kärlek.





Fri vers av Glittra G
Läst 310 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-12 20:27



Bookmark and Share


  häxanmara
Vill så gärna själv
att de ska va så enkelt.


Varför är vi vuxna
så inbundna..
2008-05-18

  Gronia
Haha, vilken underbar tanke! Och vilken underbart söt dikt, om vuxenlivets brister..
2008-05-17

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det blir bara mer och mer komplicerat...
2008-05-14

  Dr Jimmy Johansson The 777
Pröva Fia med knuff, det fungerar alltid.
2008-05-13

  mfinne
0oh, vilken underbar text!
Den fick mig verkligen att bli varm i kroppen och tänka glatt på de gånger killarna i lågstadiet brukade dra mig i håret och kalla mig för micka-picka ^^

Grymt skrivet!
2008-05-12

  korpfjäder
En del tycks tro, att kärleken fungerar så även när vi är vuxna. Man slår den man säger att man älskar. Och den som blir slagen ska stanna kvar och förstå det. In i döden..... enkelt.
Fast du har ju en poäng i det där med enkelheten i knuffen. Om man gör en väääldigt liiiiten knuff.
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G