Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkret

 

Mörkret närmar sig
Smyger inpå
Kryper intill
Lägger sig över mig som en unken och obekväm gammal filt.

Under den tätnar luften
Färger bleknar
Former suddas ut

Med synens bortfall vidtar hörseln
Knaster, knak, tick, dropp...

Ögon spärras upp
Ser inte ljuden

Skuggor lockar och skrämmer
I dem gömmer sig ovissheten
Den lömska
Den farliga

Ensamheten blir allt större
Medvetenheten om "jaget" allt tydligare

Tillslut befinner jag mig inne i mig själv.

Där gömmer jag mig från mörkret, bland fantasier och hemliga världar...

Tills solen bjuder upp till en ny dag.

 

 

 




Fri vers av Della K
Läst 298 gånger
Publicerad 2008-05-15 09:07



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Verkligheten är rätt trist ibland. Då är det bra med sagor.
En saga är bara en saga, ett snöre bara ett snöre
hur svårt är det inte att laga en tanke som sprungit sig före...
ibland har förväntningen för brottom och ställer till oreda dock. Men jag förespråkar dock sagan.
2008-11-09

  Maria T
En fin skildring av natten med sina lite skrämmande ljud.
\"Tills solen bjuder upp till en ny dag\"
2008-05-17

  Larz Gustafsson VIP
\"Unken och obekväm\"...??
Det kan jag inte tänka mig!

Väldigt fin avslutning.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Della K
Della K