Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen, sanningen och livet

Kan det vara si
kanske är det så?

Allt kan jag ändå aldrig förstå

När min egen förmåga att förstå tar stopp
har jag till slut bara min tro och ett hopp

på en förmåga och ett förstånd större än mitt
som samlar ihop och stillar tankar, som irrande sig spritt



- Följ mig! Försök gör som jag.
Jag har ju lovat vara med dig varje dag

Jag går först, du kommer sen
Det är just det som är själva meningen

Allt som du möter har jag redan mött
Den väg som du nöter är redan så nött

Motstånd och prövning och försök att förstå
Jag själv är vägen som du får gå
som du vandrar på..





Fri vers av Lia-Lej
Läst 445 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-17 22:42



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Allt som du möter har jag redan mött
Den väg som du nöter är redan så nött

Du återger det så fint.
I mitt huvud ringer orden: du är inte ensam
2008-05-31

  Kristina Wallbing
En dikt som lyser av tillit och förtröstan! Det är så mycket som vi inte kan förstå, då är hoppet det enda som bär. Och att det finns en som gått före i allt, det säger du så bra i raden; \"Den väg som du nöter är redan så nött\". Mycket klok och vacker dikt!
2008-05-18

  camillala
helt otrolig
2008-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej