Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Gud fanns skulle man varit tvungen att ha ihjäl den jäveln


stygnen är levande
inuti
det bortopererade

berövad det minst
heliga
är friheten friskförklarad
utomkvädes

det som fanns
inuti och sanningsenligt
runt om, som en oljig
hinna av ansikten utan ansikten
är avklarat

livet tolkas av hedningen
som stygnen sedda inifrån
utan hemlängtan




Fri vers av monsterballe
Läst 537 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-20 22:55



Bookmark and Share


    Trast
Du skriver lustigt och intressant. Drivet icke utan djup.
2009-02-12

  ßluie VIP
svår. greppar den inte fullt ut och det tror jag inte är din tanke. den känns som en ställningstagande, eller snarare som en uppmaning till tanke: abort - för eller emot? vad är minst heligt? kan man svara på det? hur tolka rubriken, bokstavligt eller en som en ironisk känga? den väcker frågor utan att ta ställning och det är alltid bra!
2008-05-20

  inutimonster
ibland har tanken slagit mig att den där gud kanske är jag, och trots mycket ilska riktad mot mig har ingen haft ihjäl mig. kanske har dom försökt. kanske är jag helt enkelt odödlig. kanske är jag den där gud alla talar om... HAHA! ;) min humor har gått och lagt sig för längesen. religion faschinerar mig något vansinnigt.

poängen i den här orddiarrén som jag så smidigt väljer att kalla kommentar (äh, åt helvete med konstruktiv kritik) var i alla fall;

din text är klurig, den är skriven så att man får vandra runt och klättra lite bland orden för att hitta rätt, jag läser den flera gånger och bjuds på olika tankar varje gång. det är ju härligt. hur bra min tankeverksamhet fungerar ikväll ska vi nog inte tala om...

första stycket och du hade mig direkt, kan känna igen den känslan, inte fysiskt förstås men så är ju aldrig poesi fysisk heller.

förlåt för mitt bibellånga ordbajs. gillar ditt nick.
2008-05-20
  > Nästa text
< Föregående

monsterballe