Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en stilla morgon stå vid bäcken se på naturen hur forunderlig den är det är stort och vackert


VID BÄCKEN

Tänk att en tidig morgon,få stå nere vid bäcken
stå där helt stilla,se ner i dess klara vatten

Se hur bäcken ringlar sig fram, genom landskapet
öringarna som står under den stora stenen

Bäcken med sitt klara vatten,en njutning att stå
se ner på allt, som finns där växter djur och stenar

Musslorna som barnen i en tid för länge sedan,
var så fascinerade av,när vattnet inte var så
högt,gick de i det klara kalla vattnet,med sina
bara fötter och cyklop, för att komma närmare
allt de ville se

Bäverns hydda så väl gömd vid bäckens strand,
minns den gången jag kom för nära,trampade
ner i ett av hyddans kammare

Minns hur rädd jag blev,just då var det ingen
hemma,så jag kunde andas ut

Bäverns hydda sträckte sig en bit in i åkern
så konstigt var det inte, att jag trampade
ner i den,syntes inte där jag gick,på kanten
av åkern vid bäckens strand

Tänk att få stå där vid bäcken,se hur bävern
gnagt på träden,alla fällningar dom gjort

Djur som fascinerar mig,minns den gången
det var tidig morgon,jag kom och gick efter
vägen,som leder till bäcken,det var då jag
såg dom, familjen bäver

Bävrarna som simmade i det klara stilla vattnet,
solen som visade sig från sin allra bästa sida,
ett minne jag alltid bär med mig

anits 22 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-22 08:41



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Tjusigt


Kramar
2008-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Liljefors fast i text.
2008-05-22

  Elaine.S VIP
En bäck som porlar fram är så full av livskraft...
Tack för den här naturbilden..
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP