Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maracas

 

Många nakna under på gatan 
en avdankad skådespelare ännu anställd vid teatern
         fast utan roller / omsvärmad av kvinnor
en lätt haltande steril tjej
påtänd flydde hon undan polisen längs motorvägen
            magen uppskuren i kraschen
blackmetal-killen svartmålad i ansiktet
         rött nedåtvänt kors i pannan
hans egen uppskurna katts kranium i band om halsen
en flod av försvunna själar kunde rinna genom mig
lyssnande på fröet till sin egen undergång
            alla arma som undrar
         vart de ska vända sig
kvicka danssteg på trottoaren
            en bajadärs handrörelser i luften
         kastanjetter handtrummor flöjter

Genom varseblivningens dörr hjärtat gällt svällande
ett gällt festande i åtråns öppna bur
helgedom? denna längtan att befrias ur
en längtans resa för drömmande djur

Världens ögon på glänt        
sommarens dörr öppen
nakna håriga dikt        
mjuka blöta vilddjursstad
låt mig skaka som maracas i dina händer

 

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 2373 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-05-23 00:00



Bookmark and Share


  objekt3
Oj. Här fylls jag av människoöden, och återigen vänds månen mot poeten som står där och blir betraktaren
trots enträget (festande?) försök att
deltaga; när ställer hans sig frågan om någon vågar det?
kanske när han tar andra steget?
Boråskaraktärer lyser igenom men känns allmängiltiga
vackert språk som tvingar (den intresserade) läsaren att fokusera.
Denna nakna bön är kryddat med vackert språk.
Mer fokus.
2008-07-08

  Ulf Lagerholm
min vän, tycker att detta är mer än gott, orkar dock inte prestera några väl valda ord, snoret och febern sänker mig
2008-05-23
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP