Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den dagen du låter mig tvinna ditt hår

Jag vill tvinna ditt hår.
Runt mina fingrar.
Smaka på din andedräkt.
Som smakar körsbär

Steka ett ägg på din mage i solskenet.
Äta vattenmelon under ett träd i skuggan.
Tills det rinner ner saft över båda våra hakor.
Och då ska jag skratta och slicka upp varenda droppe
Som hamnat utanför din mun.

Jag vill lägga mitt huvud mot din axel.
Vila med dig under skuggan.
Tala om vår framtid.
Medan jag leker med dina örsnibbar.
Drar mina fingrar längs dina linjer i ansiktet.
Linjerna jag älskar.
Linjerna som avslöjar ditt skadade inre.

Och när dagen blir kväll.
Och kvällen blir natt.
Så ska jag ligga i sängen och lyssna på den låtlista.
Du noggrant valt ut till mig.
Le åt dina sjuka skämt.
Kyssa bort din oro och dina elaka tankar.
Finnas nära så du kan somna.
Och så jag kan känna mig trygg.

Sådär kommer våra dagar att se ut.
Från den dagen du låter mig tvinna ditt hår.







Fri vers av Glittra G
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-27 01:50



Bookmark and Share


  berxper
Vilken kärleksfull poesi!
Så öm.
Att vilja ge värme till någon som
kanske har ett trasigt inre.
Kärlek kan hela!
2008-05-28

  Dr Jimmy Johansson The 777
Nice.
2008-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Jag uppskattar hela dikten.
Men detta är det jag uppskattar mest:

\"Så ska jag ligga i sängen och lyssna på den låtlista.
Du noggrant valt ut till mig.\"

Sådant skulle få mig att smälta. På nolltid.
2008-05-27

    ingvar VIP
Ömt och kärlksfullt.
2008-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G