Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dör vi nu?

Du lekte där

i trädgården
och plockade blommor
till min krans

du var så liten
så nätt och lätt att bära

men

(lillebror, du förstår inte)

Jag solade min bleka
oskuldsfulla hud
(så orörd)


Tänkte mig tillbaka

till tiden
med Honom



Lillebror ropade
Kan vi inte leka tafatt?

(lillebror, du förstår inte)

Jag blundade
(svalde all saknad och ångest)

Lillebror satte sig bredvid mig

(vad är det med dig?)

Med syster?
Inget
inget alls

(du förstår inte)

Lillebror lade handen på mitt bröst
och jag drömde mig bort

(Storasyster, jag känner,




dör vi nu, syster?)




Fri vers av BrokenHearted
Läst 586 gånger
Publicerad 2005-06-29 22:52



Bookmark and Share


  fannyy
oj vilken dikt! grymt bra:)
2005-08-16

  Queen_of_Rain
av de 4 texter ja läst av dig så beundrar jag denna mest.. dess språk är perfekt, det är mindre text än de andra ja läst, även så tycks du lämna mer till läsaren, men fortfarander behåller du den knivskapra verklighetsförankringen som gör så ont.. jag är hänförd..
2005-07-05

    Agnieszka
du skriver med ett språk som rör om i vilket hjärta som helst.
underbart.
2005-07-05

  Peter Stjerngrim VIP
Rysligt finstämdhet i denna konkreta abstraktion av det ofattbara ...
2005-07-04

  Masoud Vatankhah
En text som berör, en klar femma!
2005-06-30

    Confused
jättebra! man blir ju helt fylld med tårar
2005-06-30

  Alexander F
jag ser stunden framför mig (fast det gör kanske författaren på något annat sätt)

att jag ser stunden framför mig ska tas som ett beröm
2005-06-29
  > Nästa text
< Föregående

BrokenHearted