Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröskeltramp

Tvekande på tröskeln
Framföst
På väg mot det okända

Hör jag barnasteg på minnenas golvtiljor
bakom mig

Tvekar i framtidens skarpa ljus
kastar blickar in till den tryggheten
som nyss var min

Är tiden mogen?
Ska nya skördar bärgas?
Vilka stigar vill framtiden bjuda mig?


Det knakar i minnenas golvtiljor
ett ljud som ger eko i hjärtat...

Ljuset är så skarpt




Fri vers av Lia-Lej
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-31 17:10



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Upptäcker att vi bär samma tanke!;=) Kolla min dikt "Törst föder mod". Trösterikt!
2008-07-18

  Kristina Wallbing
Jag får många minnen av knakande golvtiljor. Mycket fin bild du ger om att stå i livskorsningar och tveka om vägen.
2008-06-01

    sunnanvind
Vilka härliga bilder du skapar med dina ord! Kanontext!
2008-05-31

  Sofie Viktoria
Ja, det är inte helt smärtfritt när man står inför ett vägskäl. Kanske ännu svårare om det inte är ett fritt val.
Golvtiljor är ett av mina favoritord och du använder det på ett effektfullt sätt. En fin dikt.
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej