Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv framför död

Ett barn.
En början på något nytt.
Det var så länge sedan.

Jag är mer van vid död än vid födelse.
Det är vi nog alla i min familj.
Vi är så vana.
Vid döden.
Lite för vana.

Så vi är skadade.
Och rädda.
Därför har vi svårt för att välja liv.
Framför död.

Ett barn.
Det är egentligen precis vad som skulle behövas.
För oss alla.
För att läka våra sår.
Och måla över våra gamla minnen.
Med ny färgstarka barnsliga barnbilder.

Ett barn.
En fortsättning.
En utveckling.
En överlevnad.

Ja det är precis vad som skulle behövas.
Men hur ska man kunna välja.
Liv framför död.
När man aldrig har gjort det förr.

Hur ska man kunna välja liv.
Framför död.
När man vet hur det kommer att sluta.




Fri vers av Glittra G
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-01 22:07



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
...........Livet själv, väljer åt oss ibland, likaså döden..........
2008-06-02

  korpfjäder
Så innerligt och sorgligt
Och det får mig att tänka på hur nödvändigt det är, att kunna sörja för att kunna leva. Att kunna leva i paradoxen, att livet och döden alltid håller varandra i handen.
Barnet lever i oss alla - döden ska ta oss från varandra men döden förenar oss också som levande varelser med en gemensam död.
För diktjaget har döden blivit en fiende, något som nog berövat henne både kärlek och en känsla av mening. Jag undrar om det finns någon tröst bland de levande!
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G