Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En saga

Du var blott en saga i den vanliga verkligheten,
en tillflykt i all enkelhet.

En hamn, en famn, en vila för att orka.
Orka vad?
Det man själv har valt.

Att välja sagan för gott, det finns ej,
men att ändra på sig själv går alltid.
Att ändra sin verklighet likaså.

Se vad som finns, minns och försök.
En saga är inget liv och en dag är man död.




Fri vers av Johan Lidberg
Läst 345 gånger
Publicerad 2005-07-01 08:32



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja flykten är trösterik om man bara kan vända tillbaka - och det du skriver om att sagan inte är nåt liv är så sant - man måste ju också se sin verklighet i det enda liv man har - en varm eloge till dig
2005-07-01

  Teresia Ridell
Klok, härligt skön dikt, som flyter bra.
2005-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lidberg
Johan Lidberg