Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den döde

Han led i sin förtvivlan
men stred trots allt ändå
mot självutnämnda gudar
– och själen likaså

Vår lögn var för honom
en sanning vass som eld
hur vi än bedyrade
och krävde
– visste han att det var fel

Men när vi går i graven
med en längtan efter mer
så tackar han vår herre
för att han inte
– längre ser




Fri vers av Stefan Persson
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-10 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Persson
Stefan Persson