Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några små verser med anknytning till en evangelieberättelse


Sackeus

Sackeus var liten till växten, minsann,
han satt sig i toppen av växten så grann
ty Frälsaren nu skulle draga förbi.
Sackeus var liten och rädd, liksom vi.

Men Jesus, som visste precis var han var
han ropade: \"Där kan du ej sitta kvar,
kom ner, ty nu måste jag gästa ditt hem.
Det lider mot kvällen, och klockan är fem\".

Sackeus klev ner och det var nog bäst
för hemma det ordnades med en stor fest.
Sackeus var skamsen men samtidigt glad.
\"Förlåt mina synder\" till Herren han bad.

\"Nu måste jag gottgöra vad jag gjort fel,
de fattiga ger jag tillbaka sin del\".
Sackeus, som varit en penningens träl
den dagen blev fattig, men rik i sin själ.

Om Herren får hälsa på i vårt hus
kan tändas i mörkret Guds härliga ljus.
Det lyser och värmer och allting blir nytt
när plötsligt vi märker att dagen har grytt.




Övriga genrer av ingvar VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-11 01:13



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja sackeus han kan tala till vår fantasi- mycket väl beskrivet!
2008-06-11

  Bibbi VIP
Underbara sanning!
Applåd!
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP