Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- ett rån från minnesbanken -

 

 

Det var öppna vägar och du sa "När?"

Vi sprang och vi ville överallt

Föll inte himlen ner så skulle vi plocka ner den till oss

Ölet var kallt men plånboken tom, så vi diskade av ännu en nota

När solen gick upp satt vi i vattentornet och rökte in gryningen

Skyn brann ikapp med våra inre och kärleken föll ner omkring oss

Inga varför bara hur och ännu en väg

Vi cyklade omkull och skrattade våra skrubbsår i ansiktet

Sov på gräsmattorna tills glittret lade sig över himlarna

Ännu en väg och frågan löd "Vart?"

Babylons älskare och en ångare mot sirénerna

I den sista natten blev vi tjuvar och vi stal passion

Kompade av vågor citerade du Fröding i vind av stål

Och vid vägs ände en otänkbara tanke

"... och nu då?"

 

 

 

 




Övriga genrer av theperna
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-11 08:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Språket i denna dikt och atmosfären den förmedlar fascinerar oerhört.
Tanken går till Lundell.
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna