Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babylon blues

Värm en säng för mig
Åh du sköna Babylonia
En bädd av rocknroll blåa ögon,
för oss som är de oresonliga

Vädra er gospel för oss
Åh ni hänförelsens präster
En synd att begå,
för alla oss förnuftets gäster

Urarta våran timme
Åh du karaokebarens skald
Ett rus på flyende fot,
undan den här tillvarons enfald

Sjung elektricitet i mitt bröst
Åh min trotsigt vilda hyena
En hymn från käkar sammanbitna,
när jag står här helt allena

Håll ditt huvud högt
Åh min stringens ridande bud
En stolthet som buskage antänder,
bland oss som inte tror på Gud

Gråt en flod för dem
Åh ni ensamma dårar
En klagan att besjäla,
alla de hjärtan som jag sårar

Dimma skenet för oss
Åh ni lyktans dunkla vakter
Ett motljus kvar att blända,
er publiks sinnliga akter

Bjud en bädd åt mig
Åh du ömma syster morfin
En bår av billiga berusade kyssar,
där gränsen är farligt hårfin

Spela en Babylon blues igen
Du skiva på min tallrik
De enklaste svaren överlämnas,
alltid i ett analogt ögonblick




Fri vers av theperna
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-29 07:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En delbar text är ofta nog läsbar. Självet vilket ögnar texten, har egna sätt att se på saker, likt kameror äger egna vinklar.
2023-07-29
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna