Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljud från ängen

tyst .. lyssna !
hör ni de ljuva tonerna som spelar ?

igen, lyssna ? blunda och hör vart de vackra tonerna kommer ifrån

tyst .. lyssna !
känner ni hur det knottrar på armarna av de sköna tonerna ?

Kom !
låt oss gå och se vad som spelar så vackert

Låter som syrsor från ängen, men de här tonerna är annorlunda

kom !
låt oss gå ut över ängen och ned mot den gröna fina dungen vid vattnet

Lyssna !
nu ökar tonerna och tunna röster som sjunger så klingande vackert till tonerna

Kom !
låt oss titta närmare

Ahh !

Se !
hur dom sitter på rad de underbart ljuvliga små feerna tillsammans med änglarna , de är sittandes på bladen och stjälkarna av liljekonvalj

Dom spelar bröloppsklockor !
de pryder den vackra prinsessan med vackert blomster i sitt långa böljande lockiga hår, till den vita stilfulla klänningen

Se !
henens leende som fångar de kvittrande fåglarna till en samstämmig sång

Känn !
Solens strålar som värmer i gryningen

Se !
dimman som lättar och blottar den vackraste brud

Vem ?
är det jag som går på drömmarnas äng ..




Fri vers av JNI
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-12 01:32



Bookmark and Share


    Aliah
Jag tycker mycket om den här dikten. God komposition och vackert ordval. Du skapar en romantisk sagostämning. Snyggt skrivet.
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI