Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och som alltid. Lite död.

Det är tyst i mitt huvud.
Jag har inget mer att säga.
För jag har sagt det mesta så många gånger.
Så det känns som att jag går på repeat.
I en deja vu-värld

Jag vill så gärna.
Komma in under din hud.
Som jag gjorde en gång i tiden.
Jag vill så gärna leva i dina blickar.
Vara din själsspegel.
Och krossa din rädsla.
Med en yxa.

Kanske finna jag kvar om ett år.
Kanske finns du kvar.
Kanske är VI borta.
För alltid.

Jag har svårt att föreställa mig mina tankar utan dig.
Mina händer i någon annans.
Min present på någon annans vägg.

Men det kanske blir verklighet en dag.
Då kommer jag sörja som jag aldrig gjort förr.
För en stor del av mig.
Rinner ut i avloppet med dig.


Det är tyst i mitt huvud.
Jag skulle höra en knappnål falla där inne.
Jag är tömd.
Urvriden.
Trött.
Och som alltid.
Lite död.




Fri vers av Glittra G
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-12 19:20



Bookmark and Share


  Gronia
\"Så det känns som att jag går på repeat.
I en deja vu-värld\", kan smaka på uppgivenheten stark dikt som vanligt med tung innerbörd. Jag gillar den! Jag känner igen mig i den! Tack
2008-06-19

  Dr Jimmy Johansson The 777
Glittraistiskt.
2008-06-13

  korpfjäder
Är det inte det där med \"lite död\" som är diktjagets kärnproblem... att det egentligen inte går att vara lite död.
Lika lite som det går att vara lite levande. Och i det sorts liv som försvarar sig med att vara \"lite död\" förlägger man så lätt meningen med livet hos någon annan, under någon annans skinn. För att.... tja, det varierar kanske. Om lite död skulle bli levande och möta någon annan levande skulle kanske livet under hudarna också te sig annorlunda?
2008-06-12

  Larz Gustafsson VIP
\"Min present på någon annans vägg\"...Tar tag!
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G