Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spåren av dig

Jag ser spår av dig i mig.
I mina ögon.
Och i mitt hår.
I mitt bestämda sätt.
Och i min skämtsamma sida.

Och jag undrar.
Om du levde.
Skulle jag kunna se spår av mig i dig.

I din syn på människor.
På det som är nytt.
Och främmande.
På retorik kanske.

Tror du folk skulle ha sagt då:
”Du är precis som din dotter.
Det där måste du ha ärvt av henne.”
Jag hade kunnat sitta bredvid.
Och nicka instämmande.
Känna mig lite stolt.

Ja, jag undrar ibland om det kan vara tvärtom.
Och bak och fram.
Livet alltså.
I så fall skulle det innebära att jag var död.
Och du i allra högsta grad levande.





Fri vers av Glittra G
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-12 19:48



Bookmark and Share


  korpfjäder
Spännande tanke- som väl kan vara sann, vad vet vi egentligen?
Sen väcker ju också texten tankar om vad varje jag är byggt av - om det är relationer som gör oss till det vi är, måste varje möte betyda, att vi förändras och blir något som är en del av någon annan samtidigt som vi blir oss själva alltmer.
2008-06-12

  Tina-sol
Den här var finurlig. Får en intressant tanke och vändning på slutet.
2008-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Upptäcker ibland min fars drag hos mig. Glimtvis.
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G