Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan ångesten och livets njutning





Om jag så sprang i all
Världens fart skulle jag
Komma ikapp mig själv

Skulle jag då springa
mig fri från ångsten
som bor i mig ?

För jag vill springa
jag vill försvinna
bort över ängarna
bort in i skogarna
Över den vackra fjärden
Vill mina ögon vandra

Min kropp vill lägga sig
i det varma vattnet
Låta mig flyta för att känna
Tyngdflösheten och vattnets
bärandest kraft

Sen vill jag låta
solen torka min
våta kropp
Sen sätter jag mig
Tillrätta på den solvarma
Klippan och njuter av
Solen och värmen
Som omger mig

Där kommer jag att sitta
många långa timtal
För att se hur vattnet rör sig
Hur måsarna flyger i grupper
och skriar högt uppe i skyn

Just då är min
Ångest mycket långt
Borta
Då är jag
Fri igen




Fri vers av Fånga dagen
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-13 23:13



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Jag tycker att du är jordnära i det du skriver, inte flaxig som många andra. Du finner det du söker nära och inte i ord på piedestal.

Bara att fortsätta, baby!
2008-06-19

  anits VIP
Låter som en härlig tanke
en skön känsla
2008-06-14

  Gunilla VIP
Låter som en fantastisk vision
av att frigöra ett sedan länge
uppdämt behov!
Vi är alla naturbarn i olika grad
och du är det synnerligen.
Fint diktat!
Lycka till!
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen