Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av konstnären Lennart Jirlows måleri.


Jirlowskt bildspel

Med hatten käckt på svaj
du sjunger en chanson.
Din rutiga kavaj
bär franska modets snitt.
På larmande bistron,
där vinet flödar fritt,
med hatten käckt på svaj
du sjunger en chanson.

Den gode herr Henry
i dansen för madam,
till nattens c'est la vie
går tonerna i klang.
Ja, här är sång och glam
på denna restaurang
där gode herr Henry
i dansen för madam.

I grönskande berså
med vin och en baguette,
så gott att leva då
en morgon i Paris.
På målarns glada sätt
en sång på detta vis
i grönskande berså
med vin och en baguette.




Fri vers av Erik L
Läst 366 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-06-14 00:10



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Vilken härlig chanson, jag riktigt hör musette-dragspelet... ;-)
Snyggt och skickligt! - som brukligt hos dig. Dessutom väcker den ljuva minnen till liv... Tack för mysig läsning!
2010-03-06

  Thommy
Inte dåligt att skriva en dikt till en målning, bra var den också.
2008-09-21

  aol
bravo Erik rycktes med i din fina poesi
2008-06-22

    ingvar VIP
Ja, detta är poesi av en god årgång..
2008-06-22

  Yvonne
Underhållande och fantastiskt bra skriven dikt. Stor applåd.
2008-06-18

  Bibbi VIP
Helt fantastiskt!
Applåd!
2008-06-15

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin som sångtext, vilket nog är vad jag snarare associerar till när jag finner upprepningar av en rad i samma vers. Det påminner lite grand om en refräng.

Applåd!
2008-06-15

  Lena Renman
Jag måste säga att du lyckats här inte bara binda ihop innehållet och få rimmen att fungera utan börja och slutet på varje stycke med. Bravo!
Lena
2008-06-14

    JJ VIP
Ett gott skrivar hantverk är nyss avnjutet! Gillas! Mvh. JJ.
2008-06-14

    Bodil Sandberg
Du Erik du Erik...så underbart fint..man känner verkligen din skrivargläje!!!!applåder och bravon rungandes!!!!
2008-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Utmärkt!
Lars Forssell tittar fram bakom knuten...
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L