Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför såg ingen mig som barn när jag skrev




Vad kommer alla ord ifrån?
Orden regnar från mitt huvud
Dom tar aldrig slut

Ramsor meningar blir till en helhet
Som jag bara måste skriva ned
Jag får sådan skrivklåda

När jag gick i högstadiet så
såg inte min svenskafröken min
skrivartalang

Hon ursäkta sig med att säga
att jag skrev alldeles för mycket
och att jag inte satte punkt och komma på rätt ställe
Jag hade så många ord som ville ut

Jag hade så många historier som
ville ut
Varför såg ingen mig
Varför kände jag mig så
Misslyckad och dålig
Varje gång jag hade
Skrivit en uppsats på svenska

Jag undrar varför att jag inte
blev sedd just då

Men idag vet jag bättre
Jag vet vad jag kan
Och att jag kan
Skriva om allt

Jag kan få hjärtan att
beröras jag kan få
känslor att röras upp
Jag kan få människor
att känna

Jag kan beröra
ert innersta
Djupt in i era hjärtan




Fri vers av Fånga dagen
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-14 15:36



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Jag är svensklärare och jag ser dig TYDLIGT, med eller utan kommatecken!
2008-06-19

  Ecila
känner igen mig sååå...
2008-06-15

    ej medlem längre
...Och visst kan du beröra oss! Dina ord Känns och det är bara så synd att skolan berövar så många sin kreativitet och sin ursprungliga barnsliga oskuld. När jag t.ex. själv glad i hågen gick till min första skoldag var det med förhoppningen att jag skulle få lära mig Allt. Så blev det ju nu inte riktigt. Istället för uppmuntran så närmast Straffades jag för att jag var \"för duktig\" och fick istället tillbringa tiden med att bråka och störa för att bli sedd...Så att barnen skulle få utvecklas i sin egen takt?...Pyttsan och applåd till dikten!
2008-06-14

  Elaine.S VIP
Tänk vilken förödande effekt en sådan lärare kan ha...men du , har lyckats...det skulle hon få veta...
2008-06-14

  ¤Anne¤
skolan är inget för oss som vågar skriva..
jag känner igen mig...
om bara lusten till skrivandet eller läsandet var något som oxå togs till vara i skolan...
jag hade urkassa betyg för dyslexi och det fick mig aldrig att sluta.. det fick mig att skriva mer till skrivbordslådan förståss. du berör och du skriver, du vann
2008-06-14

  Gunilla VIP
Tyvärr har svenska skolan
missat många genier
genom sin petimeterhet!
Skönt att du är av den
kalibern att du aldrig
ger upp!
2008-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Din svenskafröken var ett avundsjukt svin.
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen