Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår egen berg- och dalbana

Så försöker du ta dig tillbaka igen.
In i mitt liv.
In under ytan.
Under den yta du desperat vill krossa.
Och det inre du vill träda in i.
Som enda besökare.

Jag känner hur du skrapar på mitt skal.
Ber mig öppna igen.
Trots att du vet att du egentligen inte klarar.
Att komma in på riktigt.

Det är en tröttsam resa för oss båda.
Vår egen berg- och dalbana.
Som inte tar slut när vi lämnat nöjesfältet bakom oss.

De höga höjderna.
Och dalarna.
Kommer inte som överraskningar längre.
De skrämmer inte skiten ur mig på samma sätt.

Men de skrämmer ändå.
De skrämmer ändå.




Fri vers av Glittra G
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-15 13:54



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
mm...du skriver taktiskt bra........
2008-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Själva nöjesfältet är ju annars alltid lika lockande.
2008-06-15

  korpfjäder
För mig som knappt vill se på och aldrig åker bergochdalbana i verkligheten - alltså på nöjesfält - känns det som en outhärdlig skräck att behöva göra det ofrivilligt. Och blotta tanken på, att det skulle vara nödvändigt .... nej. Inte för någon belöning i världen.
Så min fråga, kanske onödig och dum blir: är det verkligen nödvändigt att hoppa på den där vagnen när den kommer?
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G