Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och du kämpar om din rätt att välja.

Och du längtar efter att bli vuxen, få rå om dig själv och ditt eget liv. Och du kämpar att komma hemifrån. Och då straffas du. Av dem du flyttar ifrån. Och den du flyttar till.

Och du längtar efter att bli ännu mera vuxen, få rå om dig själv och ditt eget liv. Och du kämpar att komma därifrån. Och då straffas du. Av den du flyttar ifrån och dem du flyttar till.

Och du längtar till att bli ännu mer vuxen, få rå om dig själv och ditt eget liv. Och de kämpar att komma därifrån. Och då straffas du. Av de som flyttar. Och den som flyttar in.

Och du längtar efter att bli ännu mer vuxen, få rå om dig själv och bli fri. Och du kämpar att få en plats i ditt hem. Och då straffas du. Av dem som flyttar. Och av den som flyttar in.

Och du längtar efter rätten att få ett eget liv. Och du kämpar om din plats. Och då straffas du. Av den som flyttar och han som flyttar in.

Och du längtar efter rätten till ditt och ditt barns liv. Och du kämpar om din plats. Och då straffas du. Av honom som flyttar. Och av dem som vill du skall flytta.

Och du längtar efter din rätt . Rätten till ett eget liv . Och du kämpar om Er egen plats. Och då straffas du. Av att ingen , ingen mer flyttar in.

Och du längtar efter att bli hel och fri. Och rätten till ett fullvärdigt liv. Och du kämpar att komma därifrån. Och då straffas du. Av att ingen vill ha det som du.

Och du längtar efter rätten att få leva som du lär. Och du kämpar om din plats. Och då straffas du . Av att inte ha råd att köpa dig fri. Man ska vara två.

Och du längtar efter din rätt att bestämma i ditt eget liv. Och du kämpar om din plats. Och du kämpar om din rätt att välja.




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-16 17:35



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Längtan är en ynnest i mitt liv.
2008-06-16

  Kathrina
verkligen bra, beskriver ett vanligt liv så exakt på något sätt
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna