Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"...var gång ni dricker av det, gör det till min åminnelse.\"


Brödsbrytelse

jag satte nästan nattvardsvinet
i vrångstrupen
svalde förskräckt
med tårarna rinnande ur ögonen
tänkte då
att just så
kan det vara
Jesus kan faktiskt sätta sig på tvären

precis när man tror
att man vet
var man har honom
och man räknar med att
han ska införliva sig
med matsmältningen
så är han helt nära andningen!!

så får han tårar att rinna

gör han sig påmind

på knä vid altarringen
ler jag genom tårarna
och vet att han är
helt nära
förstår jag hans hälsning


och brödet når magen
och ger mig kraft




Fri vers av Lia-Lej
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-16 21:11



Bookmark and Share


  Kalle.O
Den här sparar jag som bokmärke...
Fantastiskt skrivet!
2008-08-08

  Kristina Wallbing
Vilken intressant och tankeväckande dikt, Åsa! Först inledningen som nästan fastnar i vrångstrupen i sin originalitet! Och sedan ger du en så insiktsfull och stark bild av hur omvälvande tron kan vara. När vi tror oss kunna kontrollera Gud, stoppa in Honom i lämpligt fack, visar Han att Han är större än all vår tanke, men "helt nära andningen!!" De två sista stroferna känns i magen, för jag tror mig känna igen känslan. Och hälsningen!
Detta vill jag bokmärka!
2008-06-26

  Larz Gustafsson VIP
Amen, syster!
Underbart!
Brödsbrytelsen är en kontaktpunkt för tron och himlen.
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej