Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uti Vår Herres Hage


står kon i sin

 

medan 

beslut tagna fäller avgörande konsekvenser
förklaring diffust angett utan fakta
le betänka överklaga

gillt är gång tre

tid går liv förändras
konsekvenser av beslut orsak
nytt beslut inväntas
konsekvens bli grund för ny ändring
i konsekvens av beslut
och nytt
som inväntas
samtidigt är redan inpräntad fasa
nästa ändrings hot

för att bara vända åter
livsavgörande slagit rot
i onödan gjuten trygghet

falsk bot i lycka given
blot dispot och mera
bot späs

pytt jäkla kvarn av hin
autobeslut och hjärtlöst flin

oskyldigs snara knuten

kvarnen mal frön gjorda av sig själv
inavelsmyndiga autonoma fasoner
legaliserat översitteri

ett telefonsamtal hade räckt

ett liv att leva
hade räckt
inte död kvarns också
dessutom

utanför ser kon på hur vindar vänder
rostig kvarn står kvar säger
stilla din ilska så som jag

som jag - ego av lag

rosta din själ
rosta din djävul
rosta rosta

och kon blänger förstrött på nästa fyrklövers
dröm
sinad är mjölk för kalv
inte ens halv är kraft i säd
avlad av monsters mun

omättad myt omspunnen dröm
- myndighets vittrande söm -

och jag som ändå litade till

aldrig mer
aldrig mer

aldrig mer
blå ögon bevittna leende
vitts fönster falskt


lägrar sig gör tystnad
knycker nacke - ko
mor till Fredinand

klistra kuvert kluvet
beta ängens klöver tre
ruka lägga på fyra

spela annan lyra
glad liv ägnas grässtrån dyra
sin åt tillfälligt bo ger grädde
åt drömmar och tro

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-17 05:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri