Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midsommarnatt

 

midsommarnattens dagg läker dina ögon

viger månen
till din kropp

gjuter malmklockan i jorden, ger
rymden sin klang

dina läppar skimrar i silverglans

 

 

 

 

 

 

copyright © Ari Eskelinen

 

 

 




Fri vers av arie
Läst 984 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-06-20 13:06



Bookmark and Share


  Smultris
underbart att läsa arie...
2014-01-24

  Maria Zena Viklund
underbar! applåderar o bokmärker!
2008-10-31

    ej medlem längre
POESI - ja sannerligen!
2008-09-28

  Sideshow Bob
Väldigt vackert. Som att orden är stilla, tillfredsställda. I väntans tider.

Jag tänker på en gammal film noir om kärleken när den var verklig.
2008-08-09

  Karin Rosberg
Verkligen poesi på högsta nivå!! Suveränt Arie
2008-07-22

  Nina V A
Förening av elementen och klämtningarnas vida önskeringar

Daggen denna natt sägs ju vara innesluten med stor kraft och nog är månen omspunnen av mystik och rus.
Att viga den till sin kropp toppar magin med silver.

Gjutningen, bastonerna och rymden i sitt skimmer blir andlöst vackert.

\"gjuter malmklockan i jorden, ger
rymden sin klang\"

och hur allt landar mot läppar

verkligen stort Ari

poesi, poesi
2008-06-21

  alvan
Vilken härligt romantisk och vacker text. Så poetiskt med målningarna av naturens vackra.
Så fin!
2008-06-20

  Jer
Tycker också att naturskön
är den perfekta beskrivning
för denna midsommar dikt.
Även drömlik.
Blir glad av att läsa den här.
2008-06-20

    Trast
Ja vad säger man. Det är romantiskt - och vackert. Hittar rätt ton. Enkelt. Bra.
2008-06-20

  Ulf Lagerholm
ja metalliskt är månens förföriska ljus, likfullt den älskades mineraliska flöden

för din text intill mitt midsommarhjärta
2008-06-20

  Anguis
Inledningen är ju tidlös. Väldigt fin text i sin helhet, naturskön och allt det där, men just inledningen. Var fan fick du den ifrån? Utsökt formulering.
2008-06-20
  > Nästa text
< Föregående

arie
arie