Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten skara samlas till midsommardagens gudstänster. Men ingenting hjälper, om vi inte försöker bry oss om vår medmänniska. Några enkla små tankar på Johannes Döparens dag


Att uppå orgeln spela

Att uppå orgeln spela
en glädje som är min
att sorgerna fördela
jag hoppas i mitt sinn.
Men inte många lockas
att uti kyrkan gå
ej ens när sommarpsalmer
man kan få lyssna på.

Vi når ej ut med orden:
\"Trösta! så säger Gud\",
ty livet uppå jorden
om otröst mest bär bud.
Och när vi hemåt vandra
och stänger till vår dörr
vi gör som alla andra
och livet blir som förr.

Johannes Döpar´n säger:
Gör bot och bättring nu,
ty världen lider, plågas,
dess enda tröst är du.
Lägg av med dina sånger
och hjälp en själ i nöd
och dela rättvist med dig
av liv och överflöd!








Övriga genrer av ingvar VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-21 20:39



Bookmark and Share


  Maria T
Detta är inte bara ord.
Detta är en lite vemodsfylld dikt.
Jag tycker mycket om att lyssna till musik
som spelas på en kyrkorgel
2008-06-27

  Bibbi VIP
Ja,"eftertänksamheten ska vaka över dig" säger ett gammalt ordspråk.
Se också Amos 5:23,24
Applåd!
2008-06-26

  Erik L
Fin dikt med tankvärt budskap!
2008-06-25

  genni VIP
Får en att tänka till lite, viktiga ord du skriver....
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP