Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begränsningar







Ännu en dag med känslan av
meningslöshet inom mig

Drömmar inatt tog hårt på mig
dåliga drömmar där jag blev sviken
och övergiven

Där jag var tvungen att ta beslut
om att gå vidare utan vissa människor som jag
trott stått mig nära

Det gjorde mycket ont att skiljas i drömmen och
när jag vakna ville jag inte gå upp alls
kroppen den ömma och gjorde ont

Men lessna känslor steg jag upp till en ny dag
dagen hade gått kanska långt när jag kom upp
åt frukost när andra äter lunch

Tänker att jag borde göra saker
men något stannar mig och säger
att jag inte får må bra

Den där uppgivenheten som kryper
in i mig och tar så stor plats just nu
du är svår att ha med att göra
Du får mig att inte vilja nått
att bara låta dagen gå
Sen finns tanken där
att jag borde gå träna höften
gå runt kvarteret runt husen men jag
blir arg då jag inte kan gå längre än så
jag vill ju uppleva naturen mera än så


Nu har jag ett val helt enkelt att gå ut
men på begränsad marginal på begränsade
vägar och hela mitt jag skriker nej
Släpp mig
fri igen




Fri vers av Fånga dagen
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-24 12:59



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
K R A M
2008-06-24

    sajo
En bra skriven text. Vet hur det känns då jag opererade mig för menisken. Jag trodde aldrig jag skulle orka komma vidare. Men på något sätt gjorde jag det. Min sjukgymnast var mitt stöd då.

Nu skulle jag ibland vilja ge upp då mina leder gör så ont att jag
gråter....
och jag ej det onda förlåter...

men om så att bara gå ut....
det piggar upp fast orken
är slut....
man kan sitta en stund på en bänk och samla kraft ute
i Guds fria natur....
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen