Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblick ur livet

Ett vackert liv, där lever fred hand i hand med kärlek

Ett vackert liv, där finns inga svek

Ett vackert liv, innehåller delad glädje

Ett vackert liv, är där barnen växer upp i harmoni med gemenskap

Ett vackert liv, där finns inga hudfärger

Ett vackert liv, när människan lever med naturen

Ett vackert liv, då vi vi uppskattas alla för våra unik jag


En verklighet, krig drivs av egosim

En verklighet, lögnen lever för att sko sig själv genom andra

En verklighet, hur ekonomin styr mångas glädje

En verklighet, barn far illa för vuxna flyr ansvar

En verklighet, hur människor behandlas utefter hudfärg och handicap

En verklighet, vi suger ut allt som går och ger inget åter

En verklighet, där avundsjukan styr och alla skall formas till robotar eller slavar under medier


En dröm, vi lever utan gränser

En dröm, hur vi lever för varandra och genom varandra

En dröm, där skratten slår ut allt onda, där leenden är vår klädsel

En dröm, där vuxna och barn lever ut, och barnbarnen hinner se sina åldringar skratta tillsammans

En dröm, när kulturen är gemensam och delad med öppna sinnen

En dröm, då vi ger näring för at få njuta av hur vacker vår planet är och kan vara

En dröm, där vi går genom livet utan ångest och rädsla


Våga, vara naken inför andra

Våga, vara ärlig för ingen fruktan skall finnas

Våga, dela din glädje och ta till dig andras

Våga, leka med barn och släpp barnet inom dig lös

Våga, krama och prata med alla som det vore din spegelbild

Våga, njut av vår vackra natur och andas genom dig själv

Våga, se dina egna styrkor och svagheter som en del i helheten, var stolt och vilja utvecklas med glädje

Våga, vara du som du är, där jag är som jag är

Som ett ögonblick ur livet där jag tänkte, det kan bli så där verkligheten föds ur en dröm, då vi vågar se och möta verkligheten




Fri vers av JNI
Läst 281 gånger
Publicerad 2008-06-24 23:05



Bookmark and Share


  genni VIP
Ditt hjärta lyser genom dessa rader, applåd, applåd, applåd...
2008-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Vackra tankar, men dessvärre utopier.
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI