-08; Inspiration: "Sommertime is gone" och "Amanes" med Tiamat. Tack Tiamat. " />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-08; Inspiration: "Sommertime is gone" och "Amanes" med Tiamat. Tack Tiamat.


Svart Sommar

 

 

tillit byggs länge

länge

 

rivs på ett ögonblick

ni är inte värda min tillit mer 

 

all planering

alla förväntningar på

lyckliga stunder

 

ja enkel lycka

familjs stund

att minnas 

 

lite semester

stulen av hushållspeng 

värde enormt

i lycka

värde fånigt lågt

i pengar

 

tillit till myndighet

aldrig mer

men det har jag sagt i 20 år 

 

 

planeringar föll 

ogrundat beslut

av vårt älskade sjukförsäkringssystem 

vilka jobbar där??? alltså i toppen

 

är ni på semester nu

för mina pengar?

inte ens sånt förvånar längre

 

största bidraget indraget

avslutat avsnoppat utan förvarning

utan förklaring 

(jo diffus utan visande fakta, som dessutom inte stämmer på något av de givna alternativen) 

något av barnen är tydligen anledning

men

mina barn fyller inte arton i år

mina barn fick inga csn indragna i år

 

hur går det ihop - själv är man tvungen att bevisa sin rätt

men ni har ju själva alla uppgifter

om mig

allt 

 

vart går gränsen för ömsesidigt ansvar? 

 

verkningar i månader

svart sommar 

 

luktar mycket misstänkt

fel 

 

inlagd nyhet

inga retroaktiva bidrag mer 

men jag har inte gjort nåt

 

ju ju ju ju 

 

ska det aldrig ta slut?

 

nya regler

skydd för egna fel och brister

inte mina inte dina 

 

snacka om att skotta sin egen skit

med våra liv som skyffel 

myndighetsövertramp i dynghögen

 

vadarstövlar föreslås

här luktar överjäst ego

"Med rätt att nyttja Para-Grafer"

 

para-nojagoja i hörnskräck för inmålning

skrek ögat i taket

personligen i semesterskräck

arbetslöshetsskräck

 

träck ska man använda handskar till

 

närmar sig - anmälan

hösten hålles höghövdad

 

(kvarnenstenar mal ner sig själva till slut)

 

svart sommar

svart sommar

svart sommar

 

tills mystiska vindar vände blad

dom inte hade

 

suckar inväntar

men se där

prekärt sammanslagen insikt

dikt i treveckors klubbhuvud

 

aldrig sett en myndighet jobba så snabbt

 

slapp bli vräkta som vissa blev pga

lång handläggningstid

 

hurraaa

 

ska vi vara tacksamma

i år igen

 

igen

 

å nänä

 

se

mig

ej

i ögonen

 

 

tacktack

tacktack

 

ticktack tick tack

tick

tack

 

 

 

tick

 

 

 

 

tacken spar jag

till välförtjänta

 

Tiamat

~

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-28 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri