Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
jag var bara tvungen att skriva ner mina tankar, så jag får nån ordning i huvudet. Kommentera gärna!


Svaret på livets gåta, enligt alex

Ibland tänker jag:

men hur gick det så fort? Hur hamnade jag här, när jag för en sekund sen var där? Det går för fort!

Ett tag fick jag panik när jag tänkte så. Att nu skriver jag dethär. Men nu skriver jag ju dethär. Och nu skriver jag dethär. Som du nyss läste. Men nu läser du ju dethär!

Ögonblick som inte går att ta tillbaka.

Jag tänkte:Om det gick så fort med fem minuter, hur fort går då inte ett år? Och tre år, och hundra år! Om en sekund kommer jag sitta i en gungstol med en stickning i famnen och sjunga bäbä vita lamm för min katt.

Jag tänkte att ifall allt skulle gå mycket långsammare skulle det kännas mycket bättre!

Men nu har jag förstått att även om det går väldigtväldigt långsamt, så är det ju alltid över nån gång, och då är man ju där igen. "Vart tog dendär sekunden vägen?"

Jag har lärt mej att tänka på ett nytt sätt, att tänka positivt. Jag tror att livet är som en väldigtväldigt lång film, att det händer saker hela tiden, som öppnar dörrar för nya saker. och man sitter bara där och väntar på fortsättningen. Men det finns en skillnad i Livet och i en vanlig film: I livet kan man själv välja och påverka hur allt kommer förändras, hur saker kan bli bättre och vilken syn man ska ha på allting!

Själv har jag valt att försöka se det positiva i allt.

Jag tror att livet går ut på att skapa minnen, att välja egna vägar och att ha nånting att se framemot.

Jag tror att livet går ut på att man ska sitta i dendär gungstolen på hemmet, med en stickning i famnen och sjunga bäbä vita lamm för katten. Men att när man sitter där ska man inte tänka "Snart kommer jag dö", man ska kunna tänka:


Vilket underbart liv jag har haft!
Fri vers av habibi_xx_love
Läst 303 gånger
Publicerad 2008-06-28 12:43Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

habibi_xx_love
habibi_xx_love