Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är fulare än du minns mig


du.
jag har börjat
smälta in i sofftyget
tillsammans med alla andra bakgrundsspelare
kan du inte bara vrida ur mig som en trasa?

och bara skratta
åt alla andra igen

fast jag vill ha dig med
andetag mot min hals
du vet,
det kittlar
och du kan pilla i mitt hår. som är för kort och
för fult i färgen
så jag kan skriva repliker som du får säga
ungefär
det gör inget att jag har tappat
all kontroll

hur många gånger jag än hört
att jag är trevlig

och
vet du,
trevlig

är det tråkigaste ord jag vet




igår gick jag förbi
ditt hus. det kändes som lögn
nervositet
för många reklamavbrott
längesedan
och jag minns att jag sist
kastade småsten
som smattrade mot ditt fönster
och att du inte svarade



det blev som om du kastade tillbaka. fast större stenar

har du någonsin missat mig



men jag har ett sandslott att erbjuda
hur lätt det än rasar samman
så vi kan sitta där
på en knölig madrass
och begrunda
att det inte är vi som är en dålig kombination
utan jag.
jag och mina förlåtlappar
i brevlådan
där det står att jag är för bra. på att vara dålig




och trots att jag
inte somnade igår
är jag yrvaken
men jag vill stoppa om dig
bland mjuka täcken
som skulle vaddera dig mot det fördärvade kosmos
som fångat upp dig

jag vill blåsa ut de flackande ljusen
följa de konturer som är
din kind
din hals
men du skulle aldrig somna


kommer du ihåg
när jag sade att jag är rädd
när du är arg för dina ögon
har bara falsk glans

kommer du ihåg
när jag ringde och grät helt hjälplös
medan du satt i andra änden
och tänkte att jag
nog var ett
psykfall. ändå



men du älskade mig
i teveljuset
som gjorde mig lite vackrare i dina ögon
och du vet inte
att jag inte är den samma
som jag var



jag kan bara lova dig en sak
det är det enda jag kan hålla




jag kan använda dig
som en drog.







Fri vers av RADIOANSIKTE
Läst 715 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-06-28 22:12



Bookmark and Share


    Virvel
speciellt
jag tycker om det
2011-09-03

  systra
Du skriver så väldigt gripande och otroligt bra.. Gillar dina texter mycket!
2009-10-07

  Fenomena
Jättefint skrivet,verkligen! man kunde inte sluta läsa =)
2008-08-29

    Tazara
den är jättebra. Speciellt stenarna. Du är så fin pella på att skriva. :)
2008-07-20

    ej medlem längre
men herregud.
du lämnar mig mållös.
hela tiden.

<3
2008-07-16

  Emmelina
men gud och återigen! så jävla klockrent. och det känns och det känns och det känns. du lindar fast mig i dina ord.
2008-07-16

    eventualiteter
/jag kan använda dig
som en drog./

vet du att jag tycker så mycket om det du skriver.
det är så fint
på något sätt
som inget annat jag läser är.
och jag gillar det.
en massa.
2008-07-11

  stefan.g
Bra att du kan sätta ord på dina känslor, imponerande!
2008-06-28
  > Nästa text
< Föregående

RADIOANSIKTE
RADIOANSIKTE