Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I skuggan av 11:e September


Satans galopp

I hörnet står död
som alltid på vakt
ingen vet när,
så ta dig i akt
gyllene fred byts mot
blytunga steg
död jublar när något trycks ned

Det som vill solsken, ljus och utopi
kantas av sorgkant som död följer i
ner, i gyttjan, det är människans lott
ingen går säker, se opp, se opp

stick:

Du tror du kan undgå hans nätspunna garn
flaskan gör gott över natten och dan,
men död är listig
han rumlar på stan........ moah ha ha (djävulskt skratt)

Så fortskrida livet
dag blir till natt
lyckan är stark, men den leker tafatt
gömd mellan död och livet i stort
mellan allt som man borde och allt som man gjort

Men aldrig du får det du vill ha
min kropp och min själ,
dom behöver jag
du skall få smaka din egen medicin
du skall få min rädsla
och lite vin

sen kan du löpa din satans galopp//:




Fri vers av janine
Läst 247 gånger
Publicerad 2008-06-29 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

janine
janine