Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskuld

Jag var bara tolv när jag såg den där musikvideon för första gången
När Joakim Berg sa att jag visste att jag kunde förändra allting
Jag skämdes, usch så jag skämdes
Pinsamt
Hemskt
Jag vill aldrig vara med om det där

Onykter - Oskuld
Nykter - Skuld

Jag tänkte så mycket
Trots att jag varit med i sexton vintrar
så kände jag mig ändå som bara barnet

Ett par öl, några starka groggar
(som du så noga blandat för att vara säker på att jag skulle följa dig)
och helt plötsligt ett mörkt rum
en tom säng med vita lakan

Jag hade ingen Kent-tröja
Jag hade ingen tandställning
Och du vek inte dina byxor så omsorgsfullt
Du frågade mig aldrig om jag kände något
Du frågade mig aldrig vad jag ville
Och i det där rummet har kärleken alltid väntat




Fri vers av Angelika
Läst 433 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-30 02:01



Bookmark and Share


  Axelandra
det sista stycket är verkligen starkt...
2008-07-01

    Ylv
Rak och äkta. En ren skildring skriven av någon som verkar hantera situationen rätt väl.
2008-06-30

  jonas a
bra skrivet, orden kryper under huden, med obehag
2008-06-30

    Översten
Riktigt bra skrivet!

Kärleken väntar, men du kommer finna den någon annanstans istället.
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Angelika
Angelika