Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommarnattskärlek

en vänskap i behov av att vattnas
en delad tillit stark nog att slå rot
och en förälskelses knoppar eventuellt redo att brista och
ta all den plats som förtjänats

det kittlar mellan tårna
av markens mjuka spetsar
det doftar nästäppa med inslag av prosit i kör

många leenden delas utan grund, bara baserade på
det eventuella intaget av en viss procent

små små evigt kliande bölder
delas ut till var och en
när dagens gatlampa
dragit sig tillbaka för att ladda batterierna
inför nästa dags hudgrillning

och det hjälper inte att sätta kryss i dem
den myten vände vi ryggen
för länge sedan

hudkontakt uppstår nästan alltid närmare midnatt
och jag tror nästan att det är det som skrämmer mig mest
för det är när dom flesta springer runt
bortdomnade i sina alkoholdrömmar som
jag är vaken och ser allt i k l a r t e x t

jag är bara en av alla vitsipporna vid eran vägkant
ibland kanske jag ändå känner mig
lite mer som
en maskros
min nacke bryts och huvudet skjuts iväg
av en alldeles för brutal tummetystnad

en vänskap i behov av att vattnas?
en delad tillit stark nog att slå rot?

min förälskelse tillhör
månens upplysta sommarnätter


det blir inte vackrare än så…




Fri vers av orsak
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-01 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

orsak
orsak