Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och är det en komplimang att kallas för fyrtioåring?


inget
barn längre,
åren har samlats
och jag är den som borde
se allt klart

se vad som är rätt
och vad som är fel

men jag simmar inte
i azurblått klart vatten
åtminstone inte nu

och jag har tröttnat
på att klura ut eldens hemligheter,
att inte få springa och fånga
snöflingorna på tungan längre

jag blir inte äldre
utan yngre
med fler begynnande rynkor












Övriga genrer av Simmerskan
Läst 606 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-03 11:59



Bookmark and Share


  aol
jättesanna fina ord bravo
2008-07-18

    Nattviol
intressant text...
nästa gång det snöar
(om det inträffar vill säga)
så möts vi ute nånstans -
med våra tungor utsträckta
i hopp om att fånga snöflingor!!!

skulle vilja uttrycka mig såhär:
så länge vi lever...
så borde varje nämnd ålder
vara en komplimang
till att vi faktiskt överlevt -
igen och igen!!

(såååå trött
på åldersfixeringen så
du anar inte!)

skriver en jävligt
stolt 44-åring!!!!

; )))
2008-07-03

  Carola Zettergren
Mums med snöflingor!!!Bra poetat!!!
2008-07-03

  LassO
Komplimang, om du är 50 eller 60 väl? För vem vill egentligen inte se yngre ut, i denna värld av utseende fixering och ungdomskult.
Minns dock att redan på 70 talet så surrades de mycket om att "livet börjar vid 40"
2008-07-03

  Inkarasilas
Nice shit nu ju, ja och det som komplimang, ja inuti äldre kom äldre fångar snöflingor på tunga jag med.
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Simmerskan
Simmerskan