Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Promenaden i mitt lilla egna paradis








Sakta så tar jag mina steg
utefter vägen som jag gillar
just nu att gå

Det är grönt och fint
Det finns rosenbuskar
det finns olika blommor
Då jag passerar det söta
koloniträdgårdsområdet

Gruset knastrar under
mina gympadojor
Solen steker mina armar
och ansikte
sakta kommer
den bruna färgen
tillbaka på min hud

Nu står jag vid grinden igen
öppnar den och går i den vackra
Kyrkobegravningsplatsen
Det är lugnt och stilla
Gräset är så välklippt
Det är blommor
runtom alla gravstenar

Jasmineträdet blommar för fullt
Vid kapellet det doftar så underbart
Sätter mig ned vid bänken i solen
för att vila mina ben
Låter ansiktet
vändas mot solen
För det gillar jag allra mest

Efter en stund så reser jag mig
och går sakta ned på vägen ned
mot mitt mål
Min lilla härliga
undebara fågelsjö
Oasernas oas där
ligger näckrosorna tätt
Där passerar familjer med
sina barn
Där spatserar fåglarna
på rad för det är fullt av
dem som vanligt

Träden hänger lite snett
ned mot vattnet dom vajar ikapp
bladen krusar sig med en gnista
av silver i bladen
kan jag se

Stugan den gröna
Fiket dit alla går
För att ta en påtår
Eller äta en Lunch
Eller ta ett glas vin eller två
Där sitter jag och tänker
och lyssnar in människorna
hör samtal från olika håll
det är trivsamt
Jag lutar mitt huvud mot
husväggen så som jag alltid
brukar göra och tar emot
solens strålar

Då är det gott
att leva
Och jag
Fångar dagen
Åter igen




Fri vers av Fånga dagen
Läst 273 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-10 17:42



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar promenad du
tog mig med på
2008-07-26

  Nasrin
Åh, vilket vackert skrivet om livet och nuet!
Oasernas oas , där ligger näckrosorna tätt! Mycket vackert!!!!
2008-07-11

  Elaine.S VIP
En positiv läsning...och en fin betraktelse av din vandring
2008-07-10

    sajo
Tack för att du tog mig med på denna vandring i ditt paradis. Du får börja fotografera och lägga in här så vi ser det vackra du besöker.
2008-07-10

  Ordregnspoeten
Skönt skrivet om en skön upplevelse. Vi borde nog alla ha sådana utvalda ställen att njuta på.
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen