Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barn


Krigsskörd

Krigsskörd

Det går ett barn bland bränderna där lågor ännu flämtar
han söker mat bland soporna och avfallet han hämtar

hans far försvann i krigets brand och saknad är hans mor
hans syskon spridda i ett land långt större än han tror

han vet ej av vad leka är han blott sett svält och blod
och aldrig fått nån glädje här på denna grymma jord

hans kinder de blir tunnare av svälten varje dag
och ögonen blir mattare och han är trött och svag

en dag han mäktar inte mer han segnar ner i gruset
och barnets ögon intet ser av sol och sommarljuset

hans sköra livstråd brast en dag när solen lyste skön
och ingen höll hans lilla hand och ingen bad en bön

och Lilleman i trasor klädd han sover nu i frid
han vilar på en stenig bädd men långt från svält och strid.

aad.
www.lyriksidan.se





Fri vers av Arne Axel Dahlgren
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-12 09:51



Bookmark and Share


  lyckeli
Gripande och tung, tung text att läsa...
2008-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Arne Axel Dahlgren