Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu färdigrättat


Onkel-puma-pys-klack-klack!

 

Onkelpumpa-pys-klack-klack!

 

Lät det hos min vän när han öppnade dörren..

Innanför dörren i huset där han bodde fortfarande hos sin mor i villan sedan tjugo år tillbaka.

Han ville inte säga nåt.

-Men varför låter det så konstigt ifrån källarrummet frågade jag honom.

-Vad är det som låter frågade jag om och om igen?

-Det svarar jag inte på sade min vän.

-Men vad finns det då bakom den stängda dörren?

-Det har inte du med att göra svarade han mig argsint!

-Men jag kan väl få titta och se vad som finns bakom den stängda dörren i källarplanet, vi har ju trots allt känt varandra i tio år

Nej har jag sagt!

Vi satte oss bekvämt i vardagsrummet i den stora villan, nej ursäkta men jag måste på toa ett tag.

-Jo jag väntar här tills du uträttat ditt ärende!

Men det gjorde jag ju förstås inte, jag kunde helt enkelt inte låta bli att öppna dörren till källaren.

Döm om min förvåning han hade glömt att låsa den.

Där inne stod hundratals leksaksångmaskiner, varav en var igång och lät:

 

Onkelpumpa-pys-klack-klack!

 




Prosa (Novell) av Jean-Michel Orblin
Läst 596 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-14 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin