Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem!!


Respekt

Låt mig inte tappa respekten för godheten
fastän den är snäll
Låt den istället öka
och slå igenom med en skräll

All respekt är de värda
jag vet det så innerligt väl
De som vill ge och förlåta och naivt
tro gott om varendaste själ

Men nog är det ofta för den som ryter
vi kryper och gör oss till
för den som kräver av oss
och sen kollar upp att det blir som han vill

Ur rädslan skräms den fram
respekten så pinsamt fort
Men nog anar jag att förlåtelse och godhet
är sprunget ur något som är stort

Och jag ber att få mer respekt
för godheten, än den jag har
att bättre fatta styrkan i den kärlekslag
vi fått av Gud vår Far




Fri vers av Lia-Lej
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-15 18:28



Bookmark and Share


  Kalle.O
Mycket vackert och tänkvärt!
2008-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Den Gyllene Regeln, ja...
Det dubbla kärleksbudet har vi också fått.
Varför?
För att vi skall inse att det är omöjligt för oss att älska Herren vår Gud av hela vårt hjärta och vår nästa såsom oss själva.
Varför?
För att vi skall inse vårt behov av Jesus Kristus, av frälsningen och syndernas förlåtelse.
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej