Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför är det så många spår på Nyköpings station?

 

 

Dom går förbi mig

där jag står och tar ett bloss

 

Mamma, pappa och två döttrar (typ fyra och sex)

Barnen äter glass.

Mamma pratar med barn

Pappa pratar med barn

 

men de verkar inte prata med varandra

 

Talar inte med varandra

Tar inte i varandra

 

Ja, jo såklart!

påminner de mig om ett liv jag lämnat

 

Söker i mina förträngda minnen

som osorterat vindlar omkring

(skulle kanske behöva en hjärnfettsugning, eller nåt)

 

Var jag lycklig då

eller är jag lyckligare nu?

 

Så rullar tåget in och jag frågar mig (som så många gånger förr) varför det finns många spår på Nyköpings station när det bara finns en perrong?

 

-Tåg mot Stockholm går från spår 7!

(De säger förresten "mot" och inte "till" eftersom man aldrig kan veta om tåget kommer fram)

 

Tror fan det, annars skulle vi ju inte kunna kliva på

 

 

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-15 19:03



Bookmark and Share


  RogerIvan
Nu är du sådär klok...
En järnvägstation med många spår är en underbar symbol-bild som man kan använda i livet. Där finns ju allt.
Alla åldrar, och olika vägval.
Kommer man dit man tror?
När kommer man?
2008-07-19

  Ilona _L
Väldigt många bilder och tankar sätter den här texten igång i min skalle och den är riktigt rolig också!
2008-07-17

  Carola Zettergren
Mycket bra detta!!!Applåder!
2008-07-17

  Quasimodo
Skön och underfundigt text och funderingar här !! En applåd !!
2008-07-15

  korpfjäder
Lite svårmodighet på stationen, och livet... hur fort det går förbi som ett tåg påväg mot .... eller till -för livet kommer alltid fram till ändstationen. Tur att det finns åtminstone en perrong i alla fall.
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP