Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... min morfars nybyggarställe hette Solbacken, mitt barndomshem låg på Kvarnbacken, nu lever vi på Blåklockebacken...


Världens ljus

Öppna fönster och öppet sinne
solljuset som lyser upp härinne
I det ljuset lever gärna jag
i det ljus som gör natt till dag

Högt vill jag bo och öppet till
så att solljuset kan komma åt
att lysa där det vill

- Jag är världens ljus sa han
det ljus som över världens mörker vann

Det vill jag gärna tro, och bjuda till
så att Han får lysa precis som Han vill
Ingen rullgardin får skymma
det som denna sanning rymma

Öppna fönster och öppet sinnelag
nära världens ljus lyser även jag




Fri vers av Lia-Lej
Läst 423 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-15 19:27



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
HÄRLIGT poetat...och så vill man bo...ljust med utsikt!!!
2008-08-10

  Kristina Wallbing
Detta måste vara skrivet av någon med ett varmt och öppet hjärta! Diktens sköna rytm framhäver känslan av lätthet och ljus!
Och den kan sjungas!...och blåklockor trivs på soliga ställen!
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej