Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under huset finns en annan värld

 

Går man ner för trappan

kommer man in i en annan värld

tre stora rum

vackra valv

det första rummet

mitt kontor

det andra rummet

vinprovarrummet

det tredje rummet

är låst

där vilar årgångarna

en dörr leder rakt in i

vinkällaren

höga tankar i rostfritt stål

två stora träkärl

väntande på nästa skörd

här finns pressen

här finns pumpen

som pumpar vinet som om  det vore blod 

här finns maskinen

som separera druvor och stjälk

allt är lugn och svalt

allt är rent och tyst

en stor trappa leder ner till lagringsrummet

vackra ovala ekfat

tysta rad på rad

tretusen liter var

årgångar mognar med årstidens  takt

mörkt och högt till tak

vi tar en tur förbi

inflaskningsmaskinen

etiketteringsmaskinen

vi tittar in i rummet där

årgångar ligger på flaskor

stora portar öppnas

solen ljuset kontrasten slår

i sluttningarna nedanför

vindruvsodlingarna

den varma mjuka vinden

smeker besökarens kind

en skönhet så stor

man tappar här sitt andetag

nu går vi in och korkar upp en flaska

 

 




Övriga genrer av papessa
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-23 11:11



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Sannerlig så roligt att få gå med dig nerför trappen och skåda i den särdeles fröjdiga värld papessa...underbart..och eftersom du ändå ska korka upp en flaska...kan la jag få komma och skåla med dig..vi ses snart då..hii

applåder!!
2008-07-24

    Maria Malm
Skön vandring, fin beskrivning.
2008-07-24

    ej medlem längre
Tack för den guidade turen.. spännande att få besöka en vingård. Det var första ggn för mig...
2008-07-23
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan